Disfuncții ale glandelor meibomiene

Glandele meibomiene sunt micile organe secretoare de lipide care căptușesc marginea pleoapelor noastre.

Aceste glande secretă o substanță uleioasă pentru a acoperi și a proteja suprafața ochilor de uscare, precum și pentru a-i face mai sănătoși prin păstrarea de apă în lacrimi pentru o vedere mai bună! Pelicula lacrimală ajută, de asemenea, la menținerea la distanță a altor iritanți, astfel încât să puteți vedea clar toată ziua. Altfel se poate ajunge la disfuncții ale glandelor meibomiene.

Disfuncții ale glandelor meibomiene
disfunctii

Disfuncții ale glandelor Meibomiene

Disfuncția glandei Meibomian poate fi cauzată de un blocaj în glande sau atunci când acestea produc o substanță mai slab calitativ.

Acest lucru duce la apariția unor cruste care provoacă iritații ale pielii pleoapelor tale. Milioane de oameni suferă de MGD în fiecare zi. În stadiile incipiente, pacienții pot fi asimptomatici, dar, dacă nu sunt tratați, pot provoca simptome de ochi uscat și inflamația pleoapelor care se agravează în timp din cauza secrețiilor sale.

În cele din urmă incapabile să secrete mai mult de o cantitate mică, cauzând daune permanente prin afectarea calității filmului lacrimal, ceea ce duce direct la disconfortul dureros resimțit atunci când clipesc.

GLANDELE MEIBOMIENE

Încălzirea pleapelor

Încălzirea pleoapelor va crește producția de lipide și va topi acel strat “crustos”.

Folosiți o mască palpebrală pe ochi timp de 4-5 minute, care încălzește această zonă sensibilă și în același timp înmoaie orice substanță blocată acolo!

Doar asigurați-vă că o faceți de două ori pe zi atunci când simptomele sunt active, precum și o dată pe zi în timpul regimului de îngrijire preventivă.