Patologii palpebrale

Un chalazion este o umflătură roșie pe pleoapa dumneavoastră. Uneori se numește chist al pleoapei sau chist meibomian și se formează încet atunci când una dintre acele glande lipidice se blochează.

Ce se întâmplă în acest caz? Pentru început o mică umflătură începe să se formeze în apropierea locului și care poate fi durero. Chalazionul se poate opri în cele din urmă de la sine, fără nici un alt tratament decât timpul.

retinopatii oftalmolog
SOLUTII

CE E DE FĂCUT?

Umeziți o lavetă curată cu apă caldă. Țineți-o pe ochiul afectat timp de 15 minute și apoi masați ușor pentru a ajuta la deschiderea acelei glande lipidice blocate! Masați de 3 ori pe zi, folosind o presiune ușoară spre medie de fiecare dată când faceți acest lucru. O bună igienă va fi, benefică pentru menținerea sănătății ochilor – asigurați-vă că nu purtați machiaj atunci când îi îngrijiți.

Dacă aveți un chalazion, consultați un oftalmolog. Aceștia vor putea să examineze pleoapa și să ofere opțiuni suplimentare de tratament pentru aceasta, astfel încât să nu se mai repete în viitor!

PATOLOGII PALPEBRALE

HORDEOLUM ȘI BLEFARITA

Un hordeolum este o infecție bacteriană a pleoapei care poate fi externă sau internă și de obicei se întâmplă să apară de la o obstrucție a glandelor meibomiene. De cele mai multe ori, aceste umflături se găsesc pe exterior  din cauza blocajelor din cadrul fiecărui folicul provocând acumularea de bacterii stafilococice care pot duce spre blefarită.

După 1-2 zile, se localizează o umflătură externă la nivelul marginii pleoapei. Poate exista lăcrimare și fotofobie cu senzație de corp străin, de asemenea există și mâncărime (și uneori chiar arsură) în această perioadă! La baza acestuia se va dezvolta o mică pustulă gălbuie – înconjurată de hiperemie și edem difuz care de obicei se rezolvă în 4-5 zile fără complicații.

PATOLOGII PALPEBRALE