Eroziuni ale suprafeței oculare

 

O eroziune sau o abraziune corneană este un tip de leziune a straturilor de suprafață și interioare ale corneei dumneavoastră.

Cel mai frecvente simptome includ durere, roșeață, sensibilitate la lumină, precum și vedere încețoșată, ceea ce poate să nu însemne neapărat că aveți o cornee erodată dacă cineva se confruntă doar cu aceste simptome, dar merită verificat la un oftalmolog pentru că acesta poate diagnostica și alte probleme! 

laptop office eye syndrome

Ce se întâmplă?

Există anumite boli și distrofii ale corneei care vă pot crește riscul de a dezvolta eroziuni chiar și în absența oricărei traume aparente, dar nu există nicio modalitate de a ști dacă aveți un risc crescut până când nu se întâmplă.

Sunt multe lucruri pe care nu le înțelegem încă despre modul în care leziunile oculare ne afectează vederea de-a lungul timpului – uneori acestea provoacă durere imediat; alteori, aceste afecțiuni apar după săptămâni sau luni de zile, în urma unei leziuni provocate de o zgârietură de la o creangă care a intrat în ochi. Unele tipuri pot să nu prezinte niciodată simptome – cum ar fi cele cauzate de lentilele de contact introduse în ochi!

Eroziuni ale suprafeței oculare

O eroziune sau o abraziune corneană se vindecă de obicei rapid, adesea în câteva zile sau o săptămână.

Este important să nu vă frecați ochiul în timpul procesului de vindecare, deoarece acest lucru îl poate irita și poate întârzia timpul de vindecare din cauza unui risc crescut de infecție în această zonă vulnerabilă din jurul corneei.  

Uneori, oftalmologul dvs. poate alege plasturele peste ochiul afectat care a fost iritat.

eroziuni