Ochi roșu postlezional

 

Primul lucru pe care îl observați când cineva are o hemoragie subconjunctivală este, de obicei, ochiul roșu.

Este un diagnostic ușor de pus, mai ales în camera de gardă și în ambulatorii, unde această afecțiune reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de afecțiuni oculare.

În timp ce SCH poate apărea atât din situații inofensive, cât și din cele care implică un anumit pericol (cum ar fi în timpul sarcinii), aceasta indică adesea faptul că probabil există ceva mai grav, cum ar fi rozaceea sau sindromul Sjogren; aceste afecțiuni uneori persistente au nevoie de atenție medicală.

 

ochi rosu postlezional

SIMPTOME

;

Ce se vede?

Există o serie de simptome care pot fi atribuite hemoragiei subconjunctivale, dar, în general, este nedureroasă și nu provoacă niciun disconfort pentru majoritatea oamenilor. Aceste hemoragii apar atunci când a existat un flux sanguin prea mare din vasele mici de la suprafața ochilor, spre deosebire de interiorul unde se află sclera .

;

Riscuri mai mari

Pacienții vârstnici, în special cei cu tulburări vasculare subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul, sunt expuși riscului de SCH. Persoanele mai tinere pot, de asemenea, să o dezvolte, dar o fac mai rar și dacă se întâmplă pot avea cauze traumatice, fără a avea nevoie de un tratament specific, în afară de odihnă, în timpul fazei de recuperare- 1 -2 săptămâni.