Comoara Dinlăuntru

Ce întrebare stă în spatele strategiei noastre?

Fiecare dintre noi ocupăm roluri în societate, atât din punct de vedere civic cât și profesional. Suntem modele ireproductibile, un fapt puternic contrastant cu natura noastră ce s-a dezvoltat prin învățături transmise între semeni și generații. Acest caracter antitetic poate fi văzut ca o exemplificare a dualității, un model ce îmbraca experiența vieții. Binele și răul, iubirea și ură, alături de multe alte astfel de concepte pereche pot fi privite și ca spații decizionale. Aceste dimensiuni cu plus și minus sunt delimitate în mod unic de valorile și alegerile fiecarui individ. Chiar dacă societatea sau legile impun, decizia manifestării individuale rezidă exclusiv înlăuntrul omului. Rezultatul acțiunilor este cel care vine. El poartă în continuare același caracter dual și este un fapt ce se poate observa atunci cand este supus percepției și timpului.

În toți cei aproape nouă ani de la înființarea AMD Nobel Pharmaceutical dezvoltarea noastră s-a produs întâi în mintea noastră, într-o dimensiune unde dualitatea nu există. Există intenția pozitivă susținută și înfăptuită. Am înțeles totuși riscul că percepția din exterior va fi duală și noi nu suntem perfecți. Totuși, o întrebare a rămas constantă de-a lungul anilor. Fie ca se referă la colegii noștri, fie ca se referă la partenerii sau clienții noștri, aceasta întrebare alimentează perpetuu motivația noastră de evoluție.

Oare percepția din exterior trebuie să fie duală, sau putem construi acțiuni pozitive care să genereze doar percepții pozitive din exterior?

Imposibil, dar merită

Ne este evident că definim o utopie. Totuși, există multiple personalități istorice de toate tipurile și din toate timpurile ce stau drept model al efortului onorării acestei întrebări. Motivația și cauza fiecaruia diferă, dar prin scop oamenii au reușit tot timpul să se strângă și să formeze un colectiv a cărui misiune comună îi unește mai presus. Știința, credința, pasiunea, iubirea, curiozitatea și multe altele i-au motivat dinlăuntrul lor și împins să se depășească pe sine. Ei și ele sunt modelele pe care le urmăm, de la care ne inspirăm.

Aristotel spune că ‘plăcerea muncii aduce perfecțiunea acesteia’. Dar ce aduce plăcerea muncii? Unii consideră că practica îndelungată este soluția, alții descriu chemarea ca fiind simțământul ce invită plăcerea. Oricare ar fi raspunsul, tot aceste modele sociale au demonstrat prin rezultatele lor ca efortul a meritat. Prin pasiunea lor au definit noi culmi, noi perfecțiuni. Noi, pentru a reproduce aceste tipare de succes, am ales să descriem impactul pe care îl dorim în societate printr-o frază bogată în răspundere și plină de intenție. Această viziune ne unește în scop și acțiune.

AMD Nobel vine în ajutorul fiecărui om pentru recuperarea, menținerea și îmbunătățirea sănătății și a stării de bine.”

O altă utopie, posibil, dar una pentru care suntem dispuși să ne angajăm toate resursele și să înaintăm atât cât existența ne va permite. Pornind de la începutul anului 2022 viziunea noastră este și publică, astfel declanșând un proces al transparentizării obiectivelor noastre superioare și intermediare. Considerăm că acest pas face parte din procesul nostru de maturizare și responsabilizare din punct de vedere organizational. Acțiunile pe care la planificăm au la bază următoarea misiune.

“Dorim împlinirea nevoilor comunităților de specialiști și beneficiari finali prin intermediul standardului calitativ ridicat al produselor și serviciilor noastre. Această misiune o realizăm prin echipe interne orientate către rezolvarea sarcinilor și onorarea relațiilor de parteneriat cu toți colaboratorii interni și externi. Cream și menținem canale de comunicare atractive și inovatoare cu comunitățile de specialiști și beneficiari finali.”

O mai amplă descriere a filosofiei noastre o puteți descoperi pe site-ul www.amdnobel.ro. În secțiunea Companie se regăsesc și elemente ce țin de valori și dimensiunea în care ne concepem activitatea. Ultimii doi ani au fost o provocare pentru toată lumea, priviți ca o criză sau ca o oportunitate, dar omenirea continuă. Noi am ales să vedem oportunitatea de a redescoperi sau desăvârși plăcerea pentru muncă. Pasiunea pentru dezvoltare și depășire de sine. Această comoară dinlăuntrul nostru stă ca fundație pentru coeziunea echipei și evoluție. Poate imposibil, dar merită…