Leziunile oculare de la cădere se înmulțesc pe măsură ce populația îmbătrânește

Leziunile oculare provocate de cădere pot fi prevenite

 

Un nou studiu constată că spitalizările persoanelor care au suferit traumatisme oculare, indiferent dacă a fost sau nu leziune primară, au crescut cu 18% în decursul ultimilor 13 ani, cea mai mare parte a creșterii apărând în rândul persoanelor de peste 65 de ani. Dar există lucruri simple pe care le puteți face pentru a proteja pacienții dumneavoastră și pe cei dragi.

Schimbarea leziunilor oculare este probabil cauzată de rata crescută a căderilor la o populație în vârstă. Rata căderilor în Statele Unite a crescut constant în ultimul deceniu și este probabil să continue să crească pe măsură ce mai mulți oameni trăiesc mai mult și persoanele în vârstă devin mai mobile.

Printre pacienții care au fost internați în principal pentru o leziune oculară, cel mai frecvent diagnostic a fost fractura orbitală sau leziunea traumatică a osului orbitei. Aceste leziuni sunt de obicei rezultatul unui traumatism cu o forță contondentă la nivelul ochiului. Pentru pacienții a căror leziune oculară a fost un diagnostic secundar, cele mai frecvente leziuni oculare au fost legate de afectarea pleoapelor și a glandelor lacrimale.

Persoanele cu vedere scăzută au un risc crescut de a cădea. Problemele obișnuite de vedere, cum ar fi cataracta, glaucomul și degenerescența maculară, pot determina o persoană să vadă greșit și să cadă. Din fericire, aceste afecțiuni sunt adesea prevenite sau tratabile.

Există câțiva pași importanți pe care pacienții în vârstă îi pot face pentru a preveni căderile în casă :

  • Discuția cu medicul curant dacă au căzut sau se simt instabili. Unele medicamente pot provoca amețeli sau somnolență și pot crește riscul de cădere..
  • Activitatea fizică regulată poate îmbunătăți puterea și echilibrul.
  • Eliminarea dezordinii din casă care poate crește șansele de a se împiedica.
  • Instalarea bărilor de prindere lângă și în interiorul căzii și lângă toaletă. Folosirea de covorașe antiderapante în baie și pe podelele dușului.