Motivația în istorie

Suntem inspirați de oamenii din jur care au făcut lucruri remarcabile în viața lor.

Oare care e secretul lor?

O trăsătură comună pe care fiecare o are este acel „foc interior” (drive). De exemplu:

  • Steve Jobs a fost motivat „să construiască o companie durabilă care să acorde prioritate oamenilor”.

  • Nelson Mandela a fost determinat să promoveze drepturile omului, democrația, reconcilierea și pacea.
  • Gandhi a fost determinat să lupte pentru libertate folosind non-violența.

  • Albert Einstein a fost determinat să descrie toate fenomenele fizice – de la cele mai mici particule subatomice până la întregul univers. Deși nu a reușit să-și ducă la îndeplinire obiectivul, munca sa a pus bazele pentru o mare parte a cercetării asupra evoluției universului, precum și a tehnologiei moderne, inclusiv lasere și cipuri.

 

Folosind doar motivația, ei nu ar fi fost capabili să realizeze tot ce au făcut. Drive-ul le-a permis să lucreze în fiecare zi pentru a-și atinge obiectivele.

 

Când ești determinat să realizezi ceva, acel obiectiv devine mai important decât confortul. Drive-ul este greu de explicat, dar atunci când îl ai, este extrem de puternic. Se simte ca și cum ești împins de o forță și trebuie să lucrezi pentru a-ți atinge scopul.

 

Când mergi pe calea asta, lenevitul nu mai este o considerație. Nu mai ești alimentat de capriciile efemere ale motivației. Acum ești obligat de ceva la fel de puternic și primordial ca dorința de a procrea, de a căuta un adăpost și de a supraviețui.

 

Pentru un boost de motivație, puteți să vizionați și discursul lui David Goggins:

https://www.youtube.com/watch?v=q2XoMmxLaU8