Ochelarii Potriviți pentru Pacienții cu DMLV

Cei mai buni ochelari pentru degenerescența maculară legată de vârstă

Degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV) este o boală care slăbește vederea centrală, ceea ce face dificilă concentrarea asupra obiectelor din față când conduci, citești sau te uiți la televizor. Mulți oameni cu DMLV se luptă, de asemenea, să vadă detalii fine, să detecteze contrastele între culori similare și să se adapteze la schimbările de lumină.

Ochelarii potriviți pot îmbunătăți vederea și implicit viața de zi cu zi pentru acești pacienți. De la lentile de mărire și de mare putere până la acoperiri anti-orbire și lentile prismatice, sunt disponibile o varietate de opțiuni de ochelari de vedere. Persoanele cu DMLV dezvoltă leziuni ale retinei, iar pentru a preveni deteriorarea suplimentară a acesteia datorată radiațiilor ultraviolete, sunt încurajați să poarte ochelari de soare în aer liber în orice moment.

 

În primul rând, pacienții trebuie să se asigure că rețeta pentru ochelari este la zi. Protecția UV în ochelarii de soare este esențială pentru a proteja pleoapele, corneea, cristalinul și retina. Cei mai buni sunt ochelarii de soare care blochează 100% atât radiațiile UVA, cât și UVB. . Pentru o protecție maximă, se recomandă ochelari de soare mai mari pentru a limita lumina UV care pătrunde în ochi din lateral sau din partea de sus. Rețineți că lumina UV poate pătrunde prin nori, așa că ochelarii de soare trebuie purtați pe tot parcursul zilei și chiar și în zilele înnorate.

 

Mulți oameni cu DMLV au o sensibilitate scăzută la contrast. Ei se chinuie să vadă contrastele dintre diferitele culori. Acest lucru poate face dificilă recunoașterea pașilor individuali pe o scări, de exemplu. Studiile au descoperit că ochelarii cu nuanțe galbene pot îmbunătăți sensibilitatea la contrast. Atenție însă: ochelarii colorați nu trebuie purtați noaptea sau la lumină slabă deoarece reduc cantitatea de lumină care pătrunde în ochi.

 

Pacienții cu DMLV se confruntă adesea cu o sensibilitate crescută la strălucire și la lumină puternică, ceea ce poate afecta și mai mult vederea. Un strat antireflex poate reduce strălucirea.Lentilele cu un factor de mărire ridicat pot îmbunătăți semnificativ capacitatea de a citi litere mici.