Rezistența la Stres

Rezistența la Stres în Oftalmologie

 

 

O nouă clasă de terapii numită „Medicamente pentru creșterea rezistenței la stres” (SRED) poate fi utilă pentru tratamentul afecțiunilor neurodegenerative, în special principalele cauze de orbire din lume în bolile retinei moștenite și cele legate de vârstă . Prin inhibarea selectivă, farmacologică a fosfodiesterazelor nucleotidice ciclice, SRED-urile prototipale au încetinit sau au oprit dezvoltarea și progresia retinopatiilor într-un număr de modele de animale și de mediu.

 

Cercetătorii au inovat o platformă de farmacologie a sistemelor care folosește modelarea și caracterizarea de ultimă generație a bolii pentru a identifica terapii noi, bazate pe mecanisme care atenuează boala la originea cauzei. Intervenția terapeutică SRED a îmbunătățit rezistența la formele acute și cronice de stres în retina degenerată, păstrând astfel structura și funcția țesuturilor în mai multe modele de boli retiniene legate de vârstă sau moștenite. Luate împreună, aceste descoperiri exemplifică o abordare de farmacologie a sistemelor pentru descoperirea și dezvoltarea medicamentelor, dezvăluind o nouă clasă de terapii cu potențială utilitate clinică în tratamentul sau prevenirea celor mai frecvente cauze de orbire.

 

„SRED reprezintă o strategie promițătoare pentru pacienți și clinicieni de a combate boala, cu o eficacitate superioară față de standardul actual de îngrijire, sporind arsenalul de medicamente oftalmice disponibile în prezent în medicația anti-angiogenică, corticosteroidiană și antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). În cele din urmă, așteptăm ca SRED să servească într-o zi ca standard de îngrijire pentru îmbătrânirea umană, oferind efectiv pacienților mijloacele de a diminua suferința din cauza unor afecțiuni debilitante pentru care în prezent nu există opțiuni terapeutice viabile, prelungind astfel durata vieții și durata sănătății indiferent. de etiologia a bolii.