MacuShield

Despre MacuShield

Formula unică MacuShieldA® combină antioxidanți puternici ce ajută în protejarea maculei împotriva potențialilor radicali liberi și a luminii albastre dăunătoare. 
  
Atitudinea societății față de sănătate și fitness s-a schimbat dramatic în ultimii ani și suntem acum, mai mult că niciodată, atenți la nevoia de a ne păstra sănătatea pentru cât mai mult posibil. Recunoaștem acum importanța unei diete variate și echilibrate în combinație cu o activitate fizică normală. Totuși, acest lucru nu este posibil tot timpul datorită stilului de viață agitat și programului de lucru dificil. Atenția la potențialii factori de risc ne pot diminua complicațiile apărute pe măsură ce îmbătrânim. 
  
MacuShieldA® conține în mod exclusiv cei trei carotenoizi maculări: luteină, zeaxantină într-o capsulă ce se ia o data pe zi sub formă unui supliment alimentar. 
  
De ce MacuShield® este important? 
  
Cercetări științifice noi, publicate în jurnale pentru ochi renumite medical (Investigative Ophthalmology și Visual Science), au arătat că un supliment alimentar ce conține cei trei carotenoizi maculări : mezo-zeaxantină, poate în mod unic să îmbogățească stratul protector format de pigmentul macular. Este important de menționat că această este prima cercetare științifică publicată ce atesta siguranță consumării celor trei carotenoizi maculări (Conolly et al, 2011). 


  
Ce este Mezo-Zeaxantina? 
  
Mezo-zeaxantina face partie din familia substanțelor numite carotenoizi. Mezo-zeaxantina este localizată în centrul maculei, unde vederea este cea mai clară. Cercetările au arătat că mezo-zeaxantina este generată de retină din luteină, dar oamenii de știință spun că nu toți oamenii pot face această conversie. Mezo-zeaxantina a fost identificată în diferite mâncăruri, incluzând somonul și creveții. Un studiu recent din Statele Unite a demonstrat că potențialul de antioxidare a pigmentului macular este îmbunătățit când mezo-zeaxantina este prezentă. 
  
Rolul Luteinei și Zeaxantinei 
  
Luteina și zeaxantina provin în totalitate din dietă și pot fi regăsite în legume cu frunze verzi cum ar fi spanacul, varză și frutcte de tipul portocalelor și bananelor. De asemenea, luteina și zeaxantina au un efect antioxidant, efect ce neutralizează radicalii liberi și filtrează lumina albastră dăunătoare. O dietă tipică conține 1.3 -3mg de luteină și zeaxantina combinată pe zi (Loane et al, 2008). Această cantitate este considerabil mai mică decât valoarea necesară pentru protecția împotriva radicalilor liberi și luminii albastre dăunătoare. 

Citeste mai mult despre ...

Sumar MacuShield

  1. Produs in Anglia
  2. 3.EFSA (European Food Safety Authority)
  3. 4.Verificat anti-doping (Anglia)
  4. 5.Alte Tari/Regiuni: USA, Europa de Vest si Centrala, Australia
  5. 6.100% Extract Natural (targetes erecta l.)
  6. 7.Substante Active : mezo-zeaxantina (10mg), luteina (10mg), zeaxantina(2mg)
  7. 8.Substante secundare: ulei de floarea soarelui, ceara galbena de albina, oxid rosu de fier, glicerol
  8. 9.Nu contine gluten 

 

Citeste mai mult despre ...

Despre mezo-zeaxantina

Ce este Mezo-Zeaxantina? 
  
Mezo-zeaxantina este găsită în centrul maculei unde vederea este cea mai clară. Cercetările au arătat că retina generează mezo-zeaxantină din luteină. În același timp, oamenii de știință spun că nu toți indivizii pot face această conversie și nu în cantitatea necesară. 
  
Sursele de Mezo-zeaxantina? 

Mezo-zeaxantina a fost identificată în diferite mâncăruri, incluzând somonul și creveții. Un studiu făcut în Statele Unite a demonstrat că potențialul de antioxidare a pigmentului macular este crescut când mezo-zeaxantina este prezentă. Sursa mezo-zeaxantinei din MacuShield® este un derivat al Crăiței, crescută special în Mexic, Targetes Erecta l. 

Analiza de Siguranță 

Un studiu științific dublu randomizat controlat cu placebo a demonstrat că suplimentarea cu mezo-zeaxantina nu are nici un efect negativ asupra oamenilor din toate punctele de vedere (Connelly et al., 2011). 

Citeste mai mult despre ...

Ce este macula?

Macula

Macula este un filtru de protecție galben important ce apare în mod natural și este cunoscut sub denumirea de pigment macular. O maculă sănătoasă este bogată în cei trei carotenoizi: luteină, zeaxantină. Acest strat de pigment acționează ca un scut protector împotriva stresului oxidativ, radicalilor liberi și luminii albastre dăunătoare.

În mod esențial, pigmentul macular este ca o 'protecție solară pentru ochi'. Totuși, având în vedere creșterea duratei de viață , nivelurile pigmentului macular se pot epuiza de-a lungul anilor cauzând o degenerescență maculară și modificări negative ale vederii centrale. Lumina albastră și oxigenul fac parte din viață noastră, iar radicalli liberi dăunează ochiului, astfel aceste efecte fac parte inevitabil din viață noastră.

Ce este un Fotoreceptor?

Fotoreceptorii sunt celule speciale din retină ce sunt responsabile pentru conversia luminii în semnale nervoase. Retina umană conține peste 120 milioane de fotoreceptori, unii find adaptați pentru detectarea culorilor iar alții pentru adaptarea la lumina slabă.

Ilustrarea Maculei cu și fără Pigment Macular

Imagine obținută mulțumită Dr. J.Nolan, Institutul Tehnologic din Waterford 

Citeste mai mult despre ...

Definitii si Termeni

Antioxidanții 
Antioxidanții sunt molecule găsite în mâncăruri proaspete, precum legumele și fructele. Ele pot proteja corpul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. 
  
Lumina Albastră 
Lumina Albastră este o parte din spectrul vizibil de lumină și este emisă de soare, televizor, ecranele de calculator, farurile de mașină, etc. Lumina Albastră are o lungime de undă scurtă și o energie puternică, fiind astfel foarte dăunătoare retinei. 
  
Carotenoizii 
Carotenoizii sunt pigmenți ce apar în mod natural în plante, în natură. Peste 700 de carotenoizi au fost identificați până astăzi, ei incluzând carotenoizii ochiului: luteină, zeaxantina și mezo-zeaxantina. 
  
Radicalii Liberi 
Aceștia sunt molecule instabile și distructive, produse în ochi din lumina albastră și metabolizarea oxigenului. Pe măsură ce lumina albastră este folosită de vedere, iar oxigenul este folosit pentru a trăi, daunele produse de radicalii liberi sunt un efect rezultat dintr-o viață normală, astfel fiind inevitabile!!!. 
  
Studiul dublu randomizat controlat cu placebo (SRC) 
Un studiu dublu randomizat controlat este considerat a fi standardul de aur în domeniul cercetărilor. În aceste studii (SRC) 50% din participanți primesc capsule placebo și cealaltă jumătate primește suplimentul real. Participanții din studiu nu știu din ce grup fac parte, pastilele fiind identice în structură. 
  
Macula 
Este centrul și cea mai sensibilă parte a retinei, fiind responsabilă pentru vederea centrală și performanța vizuală. Vederea centrală este vitală pentru viața cotidiană, precum cititul, scrisul, vizionarea televizorului, condusul și recunoașterea fețelor celor dragi nouă. 
  
Această imagine de 'inainte' și 'dupa' demonstrează ce ai putea tu să vezi dacă vederea centrală este compromisă. 
Stresul Oxidativ 
  
Retina este stratul sensibil la lumină aflat în spatele ochiului. Ea acționează ca un film de cameră. Imaginile vin prin lentilele ochiului și sunt proiectate pe retină. Apoi, retina convertește aceste imagini în semnale electrice și le trimite prin intermediul nervului optic către creier. 

Citeste mai mult despre ...

Inrebari frecvente

ÎNTREBĂRI FRECVENTE 
  
  
Ce este MacuShield? 
  
MacuShield este un supliment alimentar cu formulă unică brevetată ce conține cel mai important antioxidant macular, mezo-zeaxantină (2mg). Împreună ei formează pigmentul macular al ochiului (macula). MacuShield este cercetat și testat în diferite instituții de renume pentru efectele sale benefice în vederea diminuării riscului dezvoltării de degenerescență maculară, dar și în îmbunătățirea calității vieții celor afectați de această patologie. De asemenea, studii științifice îi atesta valoarea în creșterea performanței vizuale prin mărirea sensibilității la contrast, creșterea acuității vizuale și diminuarea încețoșării cauzate de lumini puternice (faruri, etc). 
  
Care sunt principalele ingrediente ale MacuShield? 
  
MacuShield conține: 10mg Mezo-zeaxantină 
  
Alte ingrediente: ulei de floarea soarelui, extract de craitze, ceară galbenă de albine, gelatină, oxid roșu de fier. 
  
Ce îl face pe MacuShield unic? 
  
MacuShield conține în mod unic mezo-zeaxantia.

Citeste mai mult despre ...

Studii stiintifice de domeniu

Cercetările științifice arată că administrarea cu suplimentul alimentar MacuShield poate reduce în mod unic riscul dezvoltării degenerescentei maculare (DMLV).De asemenea, a fost demonstrat că MacuShield ajută la îmbogățirea pigmentului macular, fapt ce conduce la creșterea acuitatii, clarității și performanței vizuale, totodată diminuând încețoșarea cauzată de straluciri puternice.

 

1. Creşterea considerabilă a densității pigmentului macular generată de mezo-zeaxantină. (Bone et al, 2007)

2. Importanța pigmentului macular pentru degenerescența maculara (DMLV). (Sabour-Pickett et al,2011)

3. Îmbogățirea pigmentului macular - esențial pentru performanța vizuala în sporturi de performanță. (Hammond et al, 2012)

4. Profilul de siguranță MacuShield. (Connolly et al, 2011) & (Xu et al, 2013)

5. Performanța vizuală folosind toți cei trei carototenoizi maculari. (Kashani et al, 2013)

6. Atenuarea aberațiilor cromatice şi diminuarea riscului dezvoltării de degenerescenta maculara. (Loskutova et al, 2012)

7. Importanța pigmentului macular pentru performanța vizuala. (Loughman et al, 2010)

8. Nevoia prezenței mezo-zeaxantinei în ‘formulă’ pentru optimizarea bio-disponibilitații şi maximizarea asimilarii de către țesutul retinei a celor trei carotenoizi maculari. (Meagher et al, 2012).

9. Nevoia prezenței tuturor celor trei carotenoizi maculari pentru obținerea efectului maxim de antioxidare(Li et al, 2010)

10. Îmbunătățirea contrastului vizual şi diminuarea încețoşării - mezo-zeaxantina şi performanța vizuala. (Laughman et al, 2012)

11. Efectul unic al mezo-zeaxantinei  în vederea cresterii performanței vizuale si preventia degenerescentei maculare. (Nolan et al, 2012)

12. Efectul unic  al suplimentării cu toți cei trei carotenoizi maculari: mezo-zeaxantină, luteină şi zeaxantină. (Conolly et al, 2010)

 

Majoritatea acestor studii ce atesta valoarea stiintifica a MacuShield, pentru degenerescenta maculara sau performanta vizuala, sunt publice si pot fi gasite pe internet prin cautarea pe google.com a autorilor. Daca va intereseaza un anume studiu si nu puteti intra in posesia lui, va rugam sa ne contactati.

Citeste mai mult despre ...
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare vă exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor. Politica de utilizare cookie
Am inteles