Activitatea Fizică

Activitatea Fizică și Riscul de Spitalizare

 

Dovezi substanțiale sugerează că nivelurile mai ridicate de activitate fizică sunt asociate cu riscuri mai mici de cancer, diabet și boli cardiovasculare. Cu toate acestea, pentru multe afecțiuni comune și adesea mai puțin severe, asocierile dintre activitatea fizică și riscurile de spitalizare nu sunt bune. Aceste condiții reduc calitatea vieții, sunt adesea factori de risc pentru boli mai severe și impun sarcini mari de îngrijire a sănătății.

 

 

        Un studiu de cohortă cu peste 81.000 participanți din Marea Britanie a demonstrat că cei cu niveluri mai ridicate de activitate fizică au avut riscuri mai mici de spitalizare într-o gamă largă de afecțiuni. Aceste descoperiri sugerează că scopul creșterii nivelului de activitate fizica  cu 20 de minute pe zi poate fi o intervenție nefarmaceutică utilă pentru a reduce sarcinile de îngrijire a sănătății și pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

 

 

      Accelerometrele utilizate în studiu măsoară frecvența, durata și intensitatea activității fizice și surprind totalitatea activității de-a lungul zilei, cum ar fi activitatea accidentală și/sau nestructurată, care contribuie important la cheltuielile totale de energie pentru activitatea fizică.

S-a urmărit investigarea rolului activității fizice măsurate cu accelerometru în riscurile de spitalizare pentru 25 de afecțiuni comune, examinarea asocierilor atunci când înlocuim 20 de minute pe zi de timp sedentar pentru 20 de minute pe zi de activitate fizică ușoară sau activitate fizică moderată până la viguroasă și estimarea proporției de spitalizări care ar putea fi prevenite cu o activitate fizică crescută.